Først og fremmest er jeg simpelthen så taknemmelig for at have fået muligheden for at designe de her vidunderlige smukke kæder for Nirrimis og søde Emilie. Jeg var ikke et sekund i tvivl, da Emilie spurgte, om jeg kunne tænke mig at designe nogle kæder sammen med hende, og jeg var heller ikke et sekund i tvivl om, at det skulle være kæder af krystaller. Jeg elsker nemlig krystaller og bruger dem selv dagligt, i flere henseender.

Krystaller er vidunderlige energiredskaber og fantastisk nemme selv at bruge på daglig basis. Der findes ikke blot forskellige typer af krystaller - de kommer også i forskellige former, hvilket er smart, da det gør det muligt at anvende krystaller i flere forskellige situationer. Personligt er jeg helt vild med smykke-formen; den gør det nemt at bære sine krystaller tæt på kroppen, og så er krystalsmykker jo samtidig bare noget af det smukkeste, hvis du spørger mig. 

Valget af krystaller til de tre kæder, vi har lavet til både kvinder og børn, er faldet på tre forskellige sten, som jeg personligt har været særligt tiltrukket af på det seneste; Månesten, Ametyst og Akvamarin. Lidt info om de forskellige krystaller følger her:  


Månestenskæden, Atlas - nøgleord: guddommelig & feminin (yin) energi, nye begyndelser, intuition og manifestation.

Foruden at være helt fantastisk smuk, er månestenens egenskaber og betydning særligt forbundet med de feminine energier, herunder som støtte i den kvindelige cyklus samt fertilitet. Månensten har gennem historien været stærkt forbundet til Månen og dennes konstante månedlige cyklus (nymåne, tiltagende, fuldmåne og aftagende for igen at blive til nymåne) og er derfor et fantastisk energiredskab til nye begyndelser. Den er samtidig ideel til dig, der ønsker at skabe noget af den ene eller andet art, idet den bringer ro og balance og ikke mindst en tro på egne evner og kunnen til den, der bærer den.  

Månestenen var for mig oplagt i og med, at vi netop er trådt ind i en ny tidsalder, nemlig Vandbærerens tidsalder, som i den grad må siges at være en ny begyndelse. Mere om den nedenfor.   

Månestenen korresponderer desuden med Krone-, Pande (Det Tredje Øje)- og Hara-chakraet. Det siges, at hvis man mediterer med månestenen, vil den hjælpe os med at åbne op for det tredje øje og dermed åbne op for universets uendelige kilde til inspiration.   

Navnet Atlas var oplagt, da min egen søn, som kom til verden i juni 2020, hedder Atlas. Han er uden tvivl min største kilde til inspiration og ikke mindst daglige påmindelse om, at alt jeg behøver allerede er hos mig. 

 

Ametystkæden, Aura - nøgleord: spiritualitet, healing, indsigt, ro og klarhed. 

Ametysten er den ultimative meditationsten, hvis egenskaber og betydning har høje spirituelle vibrationer. Den er en must-have krystal, og hvis du er ny i krystalverdenen, kan jeg varmt anbefale at starte med denne (sammen med Rosaquartz og Bjergkrystal). Ametysten har fantastiske healende egenskaber, når det kommer til både mentale, følelsesmæssige og fysiske blokeringer. Den hjælper os til at vende blikket indad og søge efter den virkelige årsag, der ligger til grund for de udfordringer, vi måtte opleve på vores vej. Den bringer samtidig ro og klarhed til sine omgivelser og er derfor ideel til perioder, hvor du føler dig stresset og mentalt/fysisk drænet for energi. Ametysten er desuden en fantastisk krystal til børn, der føler sig mentalt overvældet og/eller har problemer med at sove af den ene eller anden årsag, herunder på grund af mareridt.    

Ametysten korresponderer desuden med Krone-, Pande (Det Tredje Øje), og Solar Plexus-chakraet. Rent fysisk hjælper ametysten med at beskytte mod bl.a. nakkespændinger, hovedpine og mavesmerter. 

Navnet Aura er egentlig lidt en hemmelig inspirationskilde (hihi); da jeg blev gravid tilbage i september 2019 og faktisk helt indtil vi fik kønnet at vide, troede både min kæreste og jeg, at vi skulle have en pige. Det skulle vi selvfølgelig ikke, eftersom det var den mest perfekte lille dreng, der kom ned til os, men havde han været en pige, så skulle hun have heddet Aura. Og nej, bare fordi man bruger krystaller er det bestemt ikke alt, man har gennemskuet. Heldigvis for dét. :-)       

 

Akvamarinkæden, Ariel - nøgleord: (livs)mod, frihed, stresslindrende, harmoni og kommunikation

Akvamarinen er grundet sine opløftende, lette og glade vibrationer kendt som “Modets Krystal”. Den bruges derfor generelt til at styrke (livs)modet, lindre depression og i det hele taget bringe harmoni ind i tilværelsen til den, der bærer den. Historisk har Akvamarinen været brugt til at redecure stress samt bryde gamle tankemønstre. I perioder med stress og tankemylder vil den hjælpe med at nedbryde negative og selvdestruktive tanker, som vi alle jo i større eller mindre grad kan blive fanget i.       

Akvamarinen korresponderer desuden med Krone- og Hals-chakraet, og er derfor fantastisk at bruge, hvis du ønsker at løsne op for blokeret kommunikation, styrke din evne til at udtrykke dig samt give dig modet til at turde stå ved det, du mener og føler i hjertet. Brænder vi inde med noget for længe kan det vise sig som alverdens symptomer, som alle kan føres tilbage til, at vi ikke har fået sagt, hvad vi egentlig mener.   

Navnet Ariel var det mest oplagte til denne “Modets Krystal-kæde”. Sjovt nok er Akvamarinen historisk set blevet associeret med havet og tilmed betragtet som en ædelskat fra Havfruer. Det fandt jeg først ud af, da jeg allerede havde besluttet navnet og tog det selvfølgelig som et tegn på, at det var det helt rigtige navn til denne kæde. 


Vandbærerens tidsalder

En anden stor in inspiration i valget af krystaller er det faktum, at vi netop er gået ind i en ny tidsalder, nemlig Vandbærerens tidsalder. 

D. 21. december 2020 mødtes Saturn og Jupiter i konjunktion i Vandbærerens tegn, Dyrekredsens revolutionær og nytænker, hvilket markerede starten på denne nye og yderst spændende tidsalder. 

I forhold til tidsaldre skal jeg lige skynde mig at nævne, at astrologiske tidsaldre er forholdsvis længe undervejs og varer da også godt 2000 år, plus minus, ad gangen. Derudover bevæger de sig baglæns i Dyrekredsen, hvilket forklarer at vi går fra Fiskens Tidsalder (det 12. tegn) til Vandbærerens Tidsalder (det 11. tegn). Når man taler om astrologiske tidsaldre, er det altså ikke noget, der sker fra den ene dag til den anden, og de skal ej heller forveksles med de forskellige astrologiske sæsoner, nemlig de 12 forskellige sæsoner á godt en måneds varighed, når man går fra fx. Løvens sæson (midt juli til midt august) til Jomfruens (midt august til midt september). Den skarpe læser har nok her bemærket, at man i sæsonernes tilfælde bevæger sig med urets retning, hvor det i tidsaldrenes tilfælde var mod uret. Dette er rent teknisk, og det tænker jeg, at vi gemmer til en anden god gang. Det interessante her er jo ikke det tekniske, men snarere hvad denne Vandbærerens Tidsalder kommer til at betyde for os mennesker her på Jorden.      

Astrologisk set præges den religiøse oplevelse for et hvilket som helst tegn i Dyrekredsen af det modsatstående tegn. Det modsatstående Tegn i Fiskens tilfælde er Jomfruen. Jomfruen er traditionelt hersket af Merkur (nu herskers denne af Ceres og betegnes som Høstens planet), og med Merkur som hersker har religion under Fiskens Tidsalder derfor i mange menneskers øjne været bundet op på det, der stod i de hellige bøger og skrifter. Sagt med andre ord har vi som mennesker i Fiskens Tidsalder - som vi har været i siden år 0 - derfor været yderst hengivne til det, som andre (kloge hoveder) har haft defineret som religion, og altså ikke vores egen personlige oplevelse.  

Det kommer højst sandsynligt til at ændre sig nu, hvor vi er gået ind i Vandbærerens Tidsalder. Det modsatstående tegn for Vandbærerens vedkommende er Løven, og Løven handler om alt andet end, hvad andre før har sagt og skrevet. Løven handler nemlig om Jeg’et, hvilket bestemt skal opfattes positivt, modsat hvad mange måske før har troet. Løven handler nemlig om at blive sig selv, om at lade sit indre lys skinne og ikke mindst gå efter og vælge det, der føles rigtig i hjertet for en selv. Og altså ikke hvad andre før har defineret som rigtigt. Sagt med andre ord vil religion og ikke mindst spiritualitet i Vandbærerens Tidsalder derfor blive anskuet på en langt mere individuel og åndelig måde, hvor det selv at (op)leve begivenheder vil blive den nye definition på “religion”. Derudover kan vi i Vandbærerens Tidsalder samtidig forvente et større fokus på fællesskabet fremfor individet, da fællesskab og “the greater good” er to af de egenskaber, som kendetegner Vandbæreren. Vandbæreren er desuden også kendt for sin nyskabende, originale og til tider rebelske energi.    

Personligt er jeg ovenud spændt på denne nye tidsalder, og det er ikke kun fordi jeg har fire planeter placeret i Vandbærerens tegn og derved er temmelig Vandbærer-præget selv. Nej, jeg tror og håber, og fornemmer faktisk også allerede, at mange flere den kommende til vil få øjnene op for, at der findes meget mere mellem himmel og jord, som hverken kan eller skal vejes, måles og forklares med ord - men med intuitionen og den indre personlige oplevelse og rejse.   

Velkommen til Vandbærerens Tidsalder, kære du. Må dit indre lys skinne, så du kan blive guidet og vælge præcis den vej, der føles rigtig for dig. 


KH, Karen

Glæder mig til at høre, hvad du synes! 🌛🌝🌜 

Previous Article Next Article

Availability