Historien om Nirrimis

Sommeren 2019 var jag inde i en lite skægperiod. Jag hade lyst till nya udfordringer, följ mig kreativ och åben över för ny ting.
Jeg vidste inte precis vad jeg skulle tage mig till, men da jeg gik herhjemme och ledte efter en af min datters ravkæder, som hun har varit mycket glad för, och den var pist bort, besluttede jeg mig för, istedet för at købe en ny , vid prova på lave en själv. Jeg köpte ravperler och snor, så där var nok till 3-4 kæder och tog det hela med på i vår sommerhus da vi gik på sommerferie. Planen var vid sidde och sysle med det om aftenen på terrassen. Det skulle vara med liten semester-projekt.

Den första jag lavede var ingen framgång. Jag ville gerne ha där, av säkerhetsmæssige årsager, var små knuder mellan varje perle och det är altså en konst i sig själv at få bundet knuderne så nära som möjlig på perlerne, säger jag dig .. Män pludselig var den der och jeg nød på sidde med kæderne om aftenen.

En kæde blev till 5 och undervejs sendte jeg løbende lidt bilder till en af pigerne fra min legegruppe. Hun synes den var så fin och pludselig hade jag fået min aller första ordre, självom det jo slet inte var dét der var meningen med det hela. Lidt flera bestillinger røg ind och ret snabbt efter besluttede jag at lave en Instagram-profil. Jeg kaldte den Nirrimis - eftersom jeg synes det är et flot name;)

Og ja, så gik det sådan at jag fik flera och flera ordrer. Og et par månader efter så mange, at jeg umuligt kunne följa med, om jeg skulle stå för alt själv.
Därför har jag nu hittat mig en allieret rav-smykkedesigner, som hjälper mig med kæderne. Det är hunden kontinuerligt 100 mig der designer smykkerne. Man kan sige at de kæder med ren rav, dem er der ikke så meget design over och man kan helt säkert hitta liknande andra platser. Men dem var det är kombinerat krystaller i, dem finder jag inte andra platser slut hos mig. 

Godt så. Og vad är der så med det der rav 

Rav er i virkeligheden forstenet harpiks. Processen kan ta mellan 30-50 miljoner år, så rav går altså waaay tillbaka, vilket jag själv är ret imponerende, synes jag.
Rav kan variera mycket i färg och nyanser och det älskar jag! Jeg har kæder der er helt lysegule, grønne, honningfarvede, karamel, mørkerød og sort. Och så kommer det råt eller poleret, som också giver olika uttryck. Jag synes enkelthen at rav er så smukt.

Rav har blivit brugt sedan evigt och har alla dagar eftersigende haft helende egenskaperaber. Dette är naturligtvis inte något der er videnskabeligt bevist, men det siges at rav skulle virke antiinflammatorisk, beroligende, hjälpa på blodgennemstrømning och lindre et hav af smerter hos den der bærer et ravsmykke på sin hud. Ravet optager varmen från kroppen och det kan jag skriva under på, kæderne blir virkelige lune och frigiver så ravsyre, som är det skulle vara så godt.odt.
Særligt i udlandet er det ret normalt at børn bærer ravkæder, ikke mindst fordi det menes at skulle hjälpa særligt godt mod smerter ved tandfrembrud.

Om en ravkæde kan leva till ovenstående, det kan jag inte svare på. Men jeg tænker at det kan jo i hvert fald ikke skadar något som helst - och så ser det så söt ud ugn jag hatten, synes jag. Men ja, intet är videnskabeligt bevist och därför har jag också valgt udelukkende att fokusera på at det är et smukt smykke - och altså inte något där kan helbrede eller hela.

Sikkerhed 

Alla mine kæder til barn är bundet med en knude mellan varje perle och barnekædernes lås är særligt designad, så den går på när den møder modstand. Därför är der ingen risk för kvælning, men jag rekommenderar självklart alligevel på I alltid holder opsyn med jeres børn när de har kæderne på.
När barnet ska sove rekommendera jag också på kæden tages af.
Slutteligt är det när som barnet inte tygger i kæden. Jeg har valt att hålla min kæder kort så barnet inte kan ta kæden i munden.

Jeg håber at I blir rigtig glade för jeres kæder och tak för jeres fine stöd tills vidare.

x Emilie

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods