1 års status och livetHej med jer og glædelig mandag! Emilie her mon I kan huske mig; ; )

För det er jo godt nok længe sedan! Men jeg tænkte, at nu hvor det i disse dagar är 1 år sedan, at jeg for alvor startede Nirrimis, åbnede webshoppen her och besluttede at gå all in på dét och sige farvel to livet som blogger - at en liten status kanske var på sin plads.

Jag har inte fortrudt et eneste sekund. Nirrimis er stadig lige så sjovt. Og vi har travlt. Faktisk finns vi nu i en hel del butiker och webbutiker, både her i DK, i Sverige, Storbritannien, Belgien, Frankrike, Holland och ja också i Japan. Det synes jag är lite sjovt at tænke på.

Det är inte revolutionerande som sådan, jag vet, det är väl bara alternativ en shop med smykker. Men jeg är alligevel så stolt af det, for det er jo mine smykker, mine handlavede designs, som jeg kan stå 100 inde för.. 

Jeg synes det är fedt, at man kan tage noget der inte är och så skapa et brand, som folk godt gider købe, och mange igen och igen tak till de trofaste derude, det betyder helt vildt meget! Det giver mig vildt meget blod på tanden och jag får lyst till at starta fler ting. Men ja, fokus, Emilie.. 

Der er fordele och ulemper ved alla erhverv och det är inte lutter lagkage at drive en smykkevirksomhed och det är helt säkert inte för alla, men lige nu kunde jag inte ønske mig annat. Det henne gör mig lykkelig og glad och så taknemmelig för at at det kører rundt.

Jag står fortfarande för det mest själv - också det vid pakke ordrer varje dag - en post som jag forestiller mig, vid de flesta säkert vill ville ge vidare så snabbt som möjligt. Men jeg har inte .. Jag nyder det faktiskt. Jag skruer på för musikken, pakker och pakker och går sedan ned med pakkerne i den närmaste GLS butiken. Det är mycket tilfredsstillende för mig, på en sätt.
Nu må vi se hur jag har det med det nästa år samma tid;)

Nirrimis er mit fuldtidsjob nu, men et, som stadig tillader mig at være herre över min egen tid - ligesom min blogg gjorde, inden jag tog den endelige beslut om att lukke den helt ned. Det var min dröm at kunne fortsætte på den sätt, och fortsätta är det lyckes, så det är fedt!

Og i forlængelse har jag egentligen lyst till at sætte lite ord på hur det är inte at have en blogg längre. 

För mig hade det jo varit længe undervejs. At jeg utvecklades vid lukke och slukke - för jag var inte till stede i det längre. Og självom jeg var så säker på, at det var den riktiga beslut, var det alligevel angstprovokerende, sådan at sige helt farvel till den del af mit liv.

Er der ting jeg savner ved at leve af at være blogger Ja det er der. För det var fandme också sjovt. En vild tid med så många fede och andra upplevelser, som jag aldrig har kommit i närheten av, om jag inte hade startet min blogg dengang. 
Det var för mig också en mere ubekymret tid - men det har nok mest av alt något att göra med, at jag har blivit ældre.
Jag kan savne at føle mig som en del af noget, at være med i et communityeskab. Savne gode mennesker omkring mig, som inte är mycket tid till nu, eftersom ... liv ..
 
Men der er nu nok flest ting som jeg nyder at være bli fri af. Bl.a savner jeg inte följande:

 

1. At alltid være klar til at fange det stemningsfulde bild

Mmm. Det lyder muligvis lite kliché agtigt, men jag nyder verkligen at lade min telefon ligge i lommen  - Jo jo, jag användare den da stadig mycket, och jag tar stadig masser av bilder och video, men hur jag, dengang jag bloggede, helst skulle fange så mycket som möjligt av det där var "insta-worthy" - om det så var en story från en god restaurant, et bild av ungerne, der idyllisk sidder och maler, en smuk solnedgang osv, så nyder jeg nu har långt de flesta fina momenter för mig själv. Saxs första skoledag, Isoldes fødselsdag, vår bryllupsdag, alverdens solnedgange från stranden i sommerhuset i sommers och så videre. Hvor jeg dengang bare delte och delte uden at tænke ret mycket över det, är jeg nu opmærksom på varför jag delar. Varför har jag lyst till at alla ska vara med i detta ögonblick. Og det føles bare godt inte at skulle dokumentere mere eller mindre alt jeg laver.

 

2. At tænke over om någon mon "kender mig", læser med osv.

Jag kan særligt mærke det i förhållanden till at ha en dreng som är startet i skole. Det har jo varit en helt ny start för os och der er jo naturligt en masse nya bekendtskaber - för skinka, men också för os som forældre. Jeg kan verkligen mærke, at jeg synes det er befriende, ikke at skulle tænke over, om Askes mor nu læser med och i virkeligheten redan har dannet sig en mening om os som familj.
Det var egentlig inte något jeg tænkte særligt över da jeg bloggede, men her på den andra sidan, føles det godt.

3. At mange redan ved det meste.

Her tænker jeg på veninder och bekendte special. Vid sidde till middag med pigerne och ta den klassiska rundan, "hur går det hos jer". Nu at kunne fortælle ting, som de rent faktiskt inte ved. Det är ret lækkert.

4. Gillar och följer

Ok, jeg har, hånden på hjertet, faktiskt aldrig gået riktigt på i at har många fölgere eller gillar. Men när man arbetar med sig själv som varumärke, så är man nødt till att fortsätta sig bara lite till tal. Fordi det betyder något för ens kunder, det är klart. Och på den måten tror jag det är umuligt inte att bli en smule påverkat av vad de tal nu säger.
At være fri for den del nu er intet mindre end fantastisk.
Jag kan märke hur jag inte kan vara mer ligeglad med antal fölgere, gillar, hur långt och efter när osv. Og at jeg faktiskt har det modsat - jag vill inte fler följer, vill inte att nu ud till många, vill inte att bli talt om, varjeken positivt eller negativt.
- Jo på Nirrimis naturligtvis, men inte mig, Emilie som menneske.

5. Reklamerne.

Det var nok dem jag hade det svärest med till sidst. Jag hade till tider decideret
ondt i maven, när jag skulle posta och reklam-indlæg. Ikke alla, men några. Følte mig nødsaget til at sige ja - fordi ellers ingen indtjening. Og selvom jeg kunne stå inde för produkt och med indlæg, ja så följer det bara alligevel inte 100 som mig. Så at være fri för at skulle reklamere för något, jag i virkeligheden inte har lyst till, är faktiskt det allra bästa vid min beslut om att stoppa. Ens egen integritet och grænser ska tages alvorligt og respekteres. Ellers blir man ked af det. Det har jag lært nu: )

Livet lige nu:

Så ja, det var vist någonlunde cirka dét. Derudover har vår familj det också godt. Det hela är ret mycket det samma som det alltid har varit.
Lige nu nok bare extra mycket hverdagsagtigt, eftersom vi har et skolebarn nu. Han är sindssygt glad för det, men vi vuxna synes det är lite hårdt vid hverdagen ser så ens ud. Især morgenerne. Vækkeur, stress-madpakkesmøring, ud af døren mens det närmaste stadig är mørkt.Er det sådan livet bör vara Jeg ved snart inte ...
Skole er fint och godt, men jeg synes at skoledagene är for lange for de små och jeg synes at vi skulle ha en 4 dages uge och ikke 5. Men det er bare min mening;)

Vi taler fortsat tit om, at bryde ud af hamsterhjulet og gøre noget helt annat. Fx köper en super billig bostad på fyn och lev livet på landet. Eller kanske i udlandet. Være meget mer tillsammans med ungerne, undgå storbyens stress och jag osv.
Men vi får sgu nok aldrig gjort noget ved det, hah.Og i virkeligheden synes jag också, vid vi gör det så bra vi kan nu, på vår egen sätt. Vi trives, barnene trives meget. Män ja,drømme og snakke är bra att ha.

För nyligen fik vi faktiskt och lånebevis till en bolig. Vi kan inte vara med på 12 miljoner - som det kostar, om man vill sig och hus på Frederiksberg. Men vi kan godt hitta och dejligt hus i Vanløse om jag själv är vokset på eller Valby, altså meget nära på. Eller som sagt FYN! - Hej palads!s! 
Men jag tror vi har satt det på pausen, inom vi överhovedet är börjat vid kigge, heh. Vi bor ständigt sedan sidan av mina forældre och konceptet är fortfarande lika bra, som vi flyttade ind för 4 år sedan. Det kører bare och alla har så mycket glæde af hinanden. Og ja samtidigt känsla vi os bara udkørte av byen. Den der cykeltur ned ad Gammel Kongevej med ungerne varje morgon och eftermiddag, altså den stresser mig. Bilos og dyt og lyskryds og pyyyyh ... Måske är jag bar blev gammal Drømmer om en have och et mere roligt liv. Och så vid jag inte om jag alligevel gör det när alt kommer till alt. 

Det är inte låt med alla de voksen-tanker och beslutningar:)

Nu vil jeg slutte.

Jeg håber på I alle har det rigtig godt. Jag tjekker ind igen herinde inden så længe. Kram och god mandag & lt; 3

 

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods