Historien om Nirrimis

Tilbage i sommers, lige før sommerferien, var jeg inde i en lidt skæg periode. Jeg havde lyst til nye udfordringer, følte mig kreativ og helt vildt åben overfor nye ting.
Jeg vidste ikke præcis hvad jeg skulle tage mig til, men da jeg gik herhjemme og ledte efter en af Isoldes ravkæder, som hun har været super glad for, og den var pist væk, besluttede jeg mig for, istedet for at købe en ny, at prøve at lave en. Jeg købte ravperler og snor så der var nok til 3-4 kæder og tog det hele med op i vores sommerhus da vi gik på sommerferie. Planen var at sidde og sysle med det om aftenen på terrassen. Det skulle være mit lille ferie-projekt.

De første jeg lavede var ingen succes. Jeg ville gerne have at der af sikkerhedsmæssige årsager var små knuder mellem hver perle og det er altså en kunst i sig selv at få bundet knuderne så tæt som muligt på perlerne, I tell ya.. Men pludselig var den der og jeg nød at sidde med kæderne om aftenen. Hyggede mig virkelig med det.

En kæde blev til 5 og undervejs sendte jeg løbende lidt billeder til en af pigerne fra min legegruppe. Pludselig havde jeg fået min aller første ordre, selvom det jo slet ikke var dét der var meningen med det hele. Ret hurtigt efter besluttede jeg at lave en Instagram-profil. Jeg kaldte den Nirrimis - som absolut intet betyder, men jeg synes det er et flot navn. 

Og ja, så gik det sådan at jeg fik flere og flere ordrer. Så mange at jeg umuligt kan følge med, når jeg selv laver kæderne. 
Derfor har jeg nu fundet mig en allieret rav-smykkedesigner, som laver smykkerne for mig. Det er dog stadig 100% mig der designer smykkerne. Man kan sige at de kæder med ren rav, dem er der ikke så meget design over og man kan helt sikkert finde lignende andre steder. Men dem hvor der er kombineret krystaller i, dem finder I ikke andre steder end hos mig. 

Godt så. Og hvad er der så med det der rav? 

Rav er i virkeligheden forstenet harpiks. Processen kan tage mellem 30-50 millioner år, så rav går altså waaay back, hvilket i sig selv er ret imponerende, synes jeg.
Rav kan variere meget i farve og nuancer og det elsker jeg! Jeg har kæder der er helt lysegule, grønne, honningfarvede, karamel, mørkerød og sort. Og så kommer det råt eller poleret, som også giver forskellige udtryk. Jeg synes simpelthen at rav er så smukt altså!

Rav er blevet brugt since forever og har alle dage (eftersigende) haft helende egenskaber. Dette er naturligvis ikke noget der er videnskabeligt bevist, men det siges at rav skulle virke antiinflammatorisk, beroligende, hjælpe på blodgennemstrømning og lindre et hav af smerter hos den der bærer et ravsmykke på sin hud. Ravet optager varmen fra kroppen (og det kan jeg skrive under på, kæderne bliver virkelige lune) og frigiver så ravsyre, som er dét der skulle være så godt.
Særligt i udlandet er det ret in at børn bærer ravkæder, ikke mindst fordi det menes at skulle hjælpe særligt godt mod smerter ved tandfrembrud.

Om en ravkæde kan leve op til ovenstående, det kan jeg ikke svare på. Men jeg tænker at det kan jo i hvert fald ikke skade noget som helst - og så ser det så cute ud oven i hatten, synes jeg.

Sikkerhed? 

Alle mine kæder til børn er bundet med en knude mellem hver perle og børnekædernes lås er særligt designet, så den går op når den møder modstand. Derfor er der ingen risiko for kvælning, men jeg anbefaler selvfølgelig alligevel at I altid holder opsyn med jeres børn når de har kæderne på.
Når barnet skal sove anbefaler jeg også at kæden tages af, evt kan den i stedet vikles om barnets ankel.
Slutteligt er det vigtigt at barnet ikke tygger i kæden. Jeg har valgt at holde mine kæder korte så barnet ikke kan tage kæden i munden.

Jeg håber at I bliver rigtig glade for jeres kæder! Tak for jeres støtte <3 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods